dilluns, 1 d’agost del 2022

Begur - Sa Riera - Platja del Racó - Begur

Comarca del Baix Empordà.
Ruta Circular, parcialment senyalitzada - Durada: 3 h - Distància: 12 km - Desnivell: 274 m positiu
Ruta fàcil
WIKILOC: bit.ly/3PFQq2W

Serà un passeig molt agradable on passarem per cales i per la banda interior tot ple d'arbres. 

Deixem el cotxe a l'aparcament gratuït 'Camí de Sa Riera'. Des d'aquí mateix es veu un sender i una fletxa blava a terra i és aquí on comencem la nostra ruta.
Aviat trobem un indicador a seguir, camí de l'aigua de Sa Riera. És un camí molt agradable de natura i com a protagonista l'aigua de la riera. En aquest tram ens trobarem una cisterna i galeria d'aigua, pous, safareigs, cisternes i una pedra de molí. Durant el recorregut podrem contemplar: alzines, oliveres, figueres i saüquers, àlbers, oms i pollancres.
I sembla un premi arribar a la cala de sa Riera que conviden a banyar-se. Nosaltres ens ho reservem per més endavant, però sí que ens hi estem una estona.
Després ens dirigim cap a l'esquerra pel camí de ronda, primer passarem per la platja de l'Illa Roja i continuem el camí de ronda fins a arribar a la platja del Racó. En aquesta platja sí que farem un bon bany i també un bon aperitiu. Continuem, però endinsant-nos cap en dins, passarem per una zona d'aparcament i continuarem pel carrer Gregal i després el carrer Llevant cap a l'esquerra i entrarem a la zona arbrada on hi ha la Torre Mora i zona de pícnic.
Sortim de la zona de pícnic, hi ha una rotonda, nosaltres hem de continuar per l'esquerra, carrer de la Torre Mora, fins a arribar a una zona d'aparcament que queda a la nostra esquerra. El travessem i girem a la dreta, després esquerra. Veiem un indicador de ruta, Quermany Gross i Pals, seguim per aquest camí fins al final que haurem de girar a l'esquerra, és el camí antic de Begur. Arribarem a zona urbanitzada i anirem a l'aparcament on hem deixat el cotxe.




Cala Sa Riera
Platja de l'Illa Roja

Platja del Racó

Torre Mora
Torre Mora. A mitjans segle XVI els atacs de pirates turcs i berebers causaren greus estralls en les poblacions de la Costa Brava. L'any 1579 Antoni Carreres obtingué el permís per a la construcció de la torre. El 1635 hi vivia el pescador Narcís Reynés. Al voltant de la torre es poden restes arquitectòniques de les 'botigues', petites cases de pescadors que ja s'esmenten al 1489, i que al segle XVIII arribaren a ser una dotzena. La majoria dels pins que envolten la torre avui es van plantar al segle XIX per a fixar les dunes de sorra de la platja.


Si no es coneix el poble de Begur, val molt la pena visitar-lo, fins i tot pujar fins al castell on es pot contemplar unes vistes fantàstiques!

Enllaços d'interès:
visitbegur.cat/ 

Cal respectar la natura i mantenir-la neta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada