dimarts, 21 de març del 2023

Ermita Sant Hilari, Cardedeu

 Sant Hilari, un passeig amb encant des de Cardedeu
Distància:8,84 km - Desnivell: 180 m - Durada: 1h45 - Circular
WIKILOC: bit.ly/3nnKIJM

L'itinerari comença des de Ca l'Alzina, al final del terme municipal urbanitzat, i continua per tota la carena de la serra fins a enllaçar amb la serra de ca l'Estraguès. El recorregut  discorre per pista carenera i baixa fins a la vora de la riera de Vallfornés. El mas Ros i l'ermita de Sant Hilari són els punts més destacats de tot l'itinerari, un dels conjunts més rellevants de l'entorn natural de Cardedeu en el punt més elevat del nucli urbà (300 m).
La serra de Sant Hilari forma part de les "passejades des de Cardedeu", un seguit d'itineraris senyalitzats pels entorns naturals del municipi.
Al llarg del camí passarem per un bosc de pins i alzines, camps de conreus i vinyes.

El mas Santilari, o cal Ros des del segle XVI, és d'origen antic i probablement fruit de la continuïtat d'una zona d'assentament romà. La masia documentada des del s. XIII té una portalada d'entrada adovellada amb arc escarser. Destaquen diverses finestres  de pedra  que correspondrien als primers temps del mas.
L'ermita de Sant Hilari és d'una sola nau, de planta rectangular i amb absis pla i campanar d'espadanya. Es considera molt antiga i es creu que és situada damunt les ruïnes d'una església anterior.

Enllaços d'interès:
www.cardedeu.cat/rutes/itinerari-de-sant-hilari
Cal respectar la natura i mantenir-la neta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada