dimarts, 20 de juny del 2023

Besalú a Ermita del Sagrat Cor i Santuari Sant Ferriol

 Distància: 12,61 km - Desnivell: 415 m - Durada: 3h15 Recorregut circular
Comarca de la Garrotxa.
La ruta és millor fer-la fora de l'estiu. Cal portar aigua.
WIKILOC: ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/besalu-el-sagrat-cor-sant-ferriol-besalu 

Ruta que partim des de l'oficina de turisme de Besalú, al carrer del Pont, número 1.
Passarem per dues zones d'aparcaments. En un pal de línia elèctrica hi ha les marques del GR-2 i d'Itinerannia. Poc després trobem la Creu del Candell a l'esquerra de la carretera i a uns metres endavant hi ha la cruïlla amb els indicadors. Nosaltres escollim el de la dreta. Ara només és seguir els pals senyalitzadors d'itinerannia així com les marques grogues. La ruta està ben senyalitzada tot i que cal prestar atenció en algun lloc.

L'Ermita del Sagrat Cor. Capella de planta quadrada (5x5 metres) situada al cim del Puig Cornador. El teulat és a quatre aigües i està sostingut per senzilles mènsules; els murs estan pintats de color gris, remarcant les parts decoratives amb color blanc. L'accés es realitza per una porta d'arc apuntat amb guardapols, dona llum a l'interior de la capelleta.

Santuari Sant Ferriol. Es creu que el primer temple va ser bastit en el decurs del segle XII, malgrat que l'actual edifici correspon al segle XVIII. És d'estil gòtic i ha sofert moltes modificacions en períodes subsegüents: segons una inscripció en un dels arcs, fou restaurat l'any 1835.
Font d'Ametller

Puig Cornador, 451 m




El poble de Besalú, una bonica vila medieval.

Enllaços d'interès:
besalu.cat/
inventaripatrimoni.garrotxa.cat
ca.turismegarrotxa.com/
Cal respectar la natura i mantenir-la neta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada