dimecres, 30 de novembre del 2022

Falset a Sant Cristòfol i Sant Gregori

Falset - Sant Cristòfol - Sant Gregori - Falset
Comarca del Priorat
Ruta circular - Durada: 1h - Distància: 4,16km - Desnivell: 170m
WIKILOC: ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/falset-sant-cristofol-sant-gregori-falset

Ruta fàcil que comença i acaba a Falset, capital del Priorat.
Comença la ruta al costat del Museu Comarcal de Falset, on hi ha una plaça. Anirem per l'antiga carretera N-420 en direcció a Reus. De seguida trobarem un pal indicador a la banda esquerra, travessem la carretera i ens endinsem en el camí. Anirem cap a les ruïnes de l'ermita de Sant Cristòfol. Arribem a la carretera N-420 i que hem de creuar, parem atenció a l'hora de creuar-la!
Anirem cap a l'esquerra i de seguida trobarem un nou indicador que ens mostrarà l'entrada a un corriol i ens durà a una bifurcació, a una banda cap a Sant Cristòfol i a l'altra Sant Gregori i Falset.
Primer visitem les ruïnes de l'ermita de Sant Cristòfol i a uns 20 o 30 metres hi trobarem la Cova. 
Sembla que l'ermita de Sant Cristòfol era un temple medieval que va ser reformat el segle XVII, però que va quedar abandonat entre el XIX i principis del XX, fins a quedar en aquest estat actual.
Tornem enrere fins a la bifurcació i ara agafem el camí per anar a Sant Gregori. La baixada fins a Sant Gregori és una mica forta i cal prestar atenció.
L'actual ermita de Sant Gregori data de 1927, ja que l'anterior va ser destruïda degut a un esllavissament.
Continuem baixant i ens trobem amb una àrea de lleure amb taules i un parc infantil. Arribem a l'antiga carretera N-420, seguirem fins a arribar de nou al punt de partida de la ruta.




Ermita Sant Cristòfol
Cova
Falset

Ermita Sant Gregori

Links d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada