divendres, 9 de desembre del 2022

Sant Martí d'Empúries a Cinc Claus

Ruta des de Sant Martí d'Empúries a Cinc Claus
Comarca de l'Alt Empordà
Ruta d'anada i tornada pel mateix camí - Durada: 1h40 - Distància: 8,49km - Desnivell: inapreciable
WIKILOC: 
ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-marti-dempuries-a-cinc-claus

 Comencem l'itinerari en el poblet de Santa Maria d'Empúries. Ens dirigim a la carretera on veurem un mapa i un senyal vertical d'Itinerànnia AE223. Seguim en direcció Cinc Claus o l'Armentera vorejant la carretera. Al cap de 5 minuts agafem una camí de terra, a mà dreta hi trobarem un nou encreuament AE238 Camí de Cinc Claus que seguirem fins a arribar-hi. La pista està vorejada de tamarius i gaudim de les vistes del puig Segalar i la muntanya de Ventalló, al sud, i el Pirineu a l'oest.
Arribem a Cinc Claus i visitem el poble. Cinc Claus constitueix un important conjunt arquitectònic construït sobre un lloc de poblament romà. Està format per una església del segle IX, restaurada en el XIII, les restes d'un castell del segle XIV (formats per un portal i una torre), un pont del baix edat mitjana i cinc masies del segle XVII i principis del XVIII (en el sentit horari i començant pel nord: Can Sant Feliu, Can Dalí, Can Jonqueres, Can Leda i Ca n'Arnall).
Nosaltres continuem un tram més per la pista que porta a l'Armentera, però sense arribar-hi. Fem mitja volta i desfem el camí.
Visitem el poble de Sant Martí d'Empúries.








A la tornada visitem Sant Martí d'Empúries, població del municipi de l'Escala. Poble de caràcter medieval, als segles IX, X i XI va ser la capital del Comtat d'Empúries fins que el 1078 es va traslladar a Castelló d'Empúries, lloc menys exposat als atacs. El conjunt històric està declarat bé cultural d'interès nacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada