dijous, 23 de febrer del 2023

Estanys de Basturds, Pallars Jussà

Passeig al voltant dels Estanys de Basturds
Comarca del Pallars Jussà
Durada: 20' - Distància: 1 km - Desnivell: inapreciable
WIKILOC: 
bit.ly/41gNlg3

Els Estanys de Basturs consta de dos estanys, l'estany Gran, amb forma quasi circular, i l'estany petit. Situats a la falda nord del Mont de Conques i a prop de Basturs i Sant Romà d'Abella, a la zona de la Conca Dellà, a la comarca del Pallars Jussà.
Formen part del Pla d'Espais d'Interès Natural i de la Xarxa Natura 2000 i és alhora, un Espai d'Interès Geològic.
És una destacada zona humida d'origen càrstic, alimentats per una font d'aigua subterrània que ha dissolt la roca calcària fins a formar les cubetes còniques on es troben els dos estanys. La vegetació del voltant està composta de canyissars i joncedes, també de plantes aquàtiques. Durant el recorregut trobarem panells interpretatius que ens expliquen les característiques d'aquest espai natural.

És una passejada circular molt agradable que segueix l'itinerari natural que rodeja l'estany Gran, és molt planera i no representa cap dificultat. Durant el passeig trobarem un punt d'observació d'aus i veure tot l'entorn.

A l'inici de la ruta hi ha un aparcament on es pot deixar el cotxe, nosaltres l'hem deixat bastant abans per caminar pels voltants.

Estany Gran


Estany Petit



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada