dijous, 9 de març del 2023

L'Argenteria

L'Argenteria, Pallars Jussà
Distància: 2,11 km - Desnivell: inapreciable - Durada: 30' - Dificultat: passeig
WIKILOC: bit.ly/3FamzMJ

L'Argenteria queda entre Gerri de la Sal i la Pobla de Segur, al Congost de Collegats.
Deixem el cotxe en el pàrquing de les Morreres. Travessem la carretera i, a la dreta de la rotonda que hi ha, agafem el trencall a la carretera vella. El pas es va tornant estret i al cap d'una estona trobem l'Argenteria a l'altre costat de la Noguera Pallaresa. Està senyalitzat amb un cartell i un monument dedicat a Jacint Verdaguer. Verdaguer va passar per aquest lloc i el van inspirar per fer els versos cant IV de Canigó.
L'Argenteria, un lloc d'inspiració, ja que a més d'inspirar a Jacint Verdaguer, també ho va fer amb el poeta Joan Maragall i, diuen que Antoni Gaudí va quedar encisat davant de la bellesa de l'Argenteria, la qual va ser una font d'inspiració per als seus dissenys arquitectònics.
Rep el nom d'Argenteria dels reflexos de color d'argent que s'hi produeixen quan els raigs de sol incideixen sobre la capa de glaç que s'hi forma durant l'hivern.
La paret de roca és espectacular, amb els anys s'han format calcificacions que dibuixen una mena d'ondulacions i a l'hivern, quan l'aigua baixa per l'Argenteria es glaça i s'hi formen escultures de gel en forma de cortines, estalactites i estalagmites i quan el sol brilla l'Argenteria sembla de plata.




L'Argenteria

Aprofitem per visitat Sort i La Pobla de Segur.


Cal respectar la natura i mantenir-la neta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada